JDMCITY.COM

JDMCITY.COM (http://www.jdmcity.com/index.php)
-   Honda CRX/Civic/Del Sol (http://www.jdmcity.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   b16 in ef spark, fuel, and cranks, but no start (http://www.jdmcity.com/showthread.php?t=26226)

hazletti 08/25/2013 10:44 AM

b16 in ef spark, fuel, and cranks, but no start
 
hello,
I have a 91 ef hatch with an obd0 b16a2 in it. motor was in the car and running before i bought the thing. i bought them separately over time haha :hithead::hithead::hithead:. when i first seen the car and motor, i did hear it run and it fired right up.

i have a pr3 ecu (given when i bought the motor)

the car has fuel, took fuel rail off and watched each injector spray fuel. has good fuel pressure(have gauge on fuel rail)

went to check compression but the dang thing wont attach to the air hose.

put new spark plugs in and checked spark. all 4 have good spark.

engine cranks and cranks and cranks.

but the motor does not start.
CEL codes are IAT (intake air temp) and the ECT (water temp sensor)

i have solid grounds from thermostat, block, fuel rail, vavle cover to the frame. new battery.

any ideas on getting this dang car to run????

the previous owner said he would help, but is always to busy to come help.

hazletti 08/25/2013 11:27 AM

Re: b16 in ef spark, fuel, and cranks, but no start
 
i was going to swap an ls motor in the car so the previous owner had unpinned the wires for all the vtec components. (three wires i think)
since he has given me the wires needed, but they need plugged back into the ecu.

i need to find a pr3 pinout and repin them on the ecu.
but was told this wont prevent the car from starting, just wont engage vtec.

today im planning on pinning in wires for vtec and finishing up a few other odds and ends

TheMaster 08/26/2013 11:43 AM

Re: b16 in ef spark, fuel, and cranks, but no start
 
What injectors and what is the wiring setup for them?

Mainly looking to see if you're running a resistor box or not and if your'e running peak and hold or saturated injectors. This could possibly be the problem.

Also when you bought the car was there a different motor in it at the time? What model of EF is it?

hazletti 08/26/2013 08:49 PM

Re: b16 in ef spark, fuel, and cranks, but no start
 
Quote:

Originally Posted by TheMaster (Post 324139)
What injectors and what is the wiring setup for them?

Mainly looking to see if you're running a resistor box or not and if your'e running peak and hold or saturated injectors. This could possibly be the problem.

Also when you bought the car was there a different motor in it at the time? What model of EF is it?

yes there is a resistor box....but my genius friend messed the firing order up :explode:
than i guess it was over looked.
now fires up:cheers:, just got odds and ends to fix before she goes back into storage

TheMaster 08/27/2013 07:16 AM

Re: b16 in ef spark, fuel, and cranks, but no start
 
Quote:

Originally Posted by hazletti (Post 324149)
yes there is a resistor box....but my genius friend messed the firing order up :explode:
than i guess it was over looked.
now fires up:cheers:, just got odds and ends to fix before she goes back into storage

Glad to hear you guys got it figured out! :thumbsup:


All times are GMT -6. The time now is 10:52 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.