JDMCITY.COM
Advertise with us!

Go Back   JDMCITY.COM > Technical Forum > Audio/Security/Video

Reply
 
Old 11/21/2010, 03:11 AM   #1
iMaTThew515
JDM Knight
 
iMaTThew515's Avatar
 
iMaTThew515 is offline
Join Date: Nov 2009
Location: Oskumwa, IA
Posts: 799

 
Default no power to head unit?

im not really sure how it happened but im not getting any power to my cd player or my cigarette lighter, i checked all my fused and even re-wired my cd player but still nothing

  Reply With Quote
Old 11/21/2010, 07:06 AM   #2
Bill
Closing Threads
 
Bill's Avatar
 
Bill is offline
Join Date: Nov 2005
Location: des moines
Posts: 2,669

 
Default Re: no power to head unit?

check the ground


__________________

Nothing is true......Everything is permitted
  Reply With Quote
Old 11/21/2010, 10:41 AM   #3
iMaTThew515
JDM Knight
 
iMaTThew515's Avatar
 
iMaTThew515 is offline
Join Date: Nov 2009
Location: Oskumwa, IA
Posts: 799

 
Default Re: no power to head unit?

Quote:
Originally Posted by Bill View Post
check the ground
what am i looking for?

  Reply With Quote
Old 11/21/2010, 06:12 PM   #4
jdmb18hatch
Retired
 
jdmb18hatch's Avatar
 
jdmb18hatch is offline
Join Date: Nov 2006
Posts: 1,365

 
Default Re: no power to head unit?

did you check ALL the fuses? the fuse box under the hood too?


__________________

Quote:
Originally Posted by H22APWRD94 View Post
a friend of a friend who was banging dudes sister, but dudes sister was really a tranny.
Quote:
Originally Posted by importsusa View Post
Ha ha.....I'll run out butt naked with butter rubbed all over while I yell rape.....LOL.
  Reply With Quote
Old 11/21/2010, 07:11 PM   #5
iMaTThew515
JDM Knight
 
iMaTThew515's Avatar
 
iMaTThew515 is offline
Join Date: Nov 2009
Location: Oskumwa, IA
Posts: 799

 
Default Re: no power to head unit?

Quote:
Originally Posted by jdmb18hatch View Post
did you check ALL the fuses? the fuse box under the hood too?
yea inside, under the hood, and the cd players fuse...i have no idea what else it could be

  Reply With Quote
Old 11/23/2010, 12:01 PM   #6
alexbuck205
JDM Knight
 
alexbuck205's Avatar
 
alexbuck205 is offline
Join Date: Jun 2010
Location: Indianola
Posts: 929

 
Default Re: no power to head unit?

do you have a multimeter? if you do check your voltage to your yellow wire (constant power) that wire should have 12v when the car is completely off and than check your voltage to your red wire (switched power wire) it should have 12v when your key is turned on.. also make sure and check your ground (black wire) hold your negative off your multimeter on the black wire and the power side ofyour multimeter to either your red or yellow wire which ever has power.. if it says 12v it means you have a good ground.. if it reads nothing your ground is bad.


__________________

92 Mitsubishi Eclipse GSX 410awhp
05 CBR 1000RR REPSOL
07 Acura TL-S
  Reply With Quote
Old 11/23/2010, 06:55 PM   #7
iMaTThew515
JDM Knight
 
iMaTThew515's Avatar
 
iMaTThew515 is offline
Join Date: Nov 2009
Location: Oskumwa, IA
Posts: 799

 
Default Re: no power to head unit?

Quote:
Originally Posted by alexbuck205 View Post
do you have a multimeter? if you do check your voltage to your yellow wire (constant power) that wire should have 12v when the car is completely off and than check your voltage to your red wire (switched power wire) it should have 12v when your key is turned on.. also make sure and check your ground (black wire) hold your negative off your multimeter on the black wire and the power side ofyour multimeter to either your red or yellow wire which ever has power.. if it says 12v it means you have a good ground.. if it reads nothing your ground is bad.
so what am i gonna do if i have a bad ground?

  Reply With Quote
Old 11/23/2010, 09:49 PM   #8
jdmb18hatch
Retired
 
jdmb18hatch's Avatar
 
jdmb18hatch is offline
Join Date: Nov 2006
Posts: 1,365

 
Default Re: no power to head unit?

Quote:
Originally Posted by iMaTThew515 View Post
so what am i gonna do if i have a bad ground?
If you do happen to have a bad ground, just take your black ground wire from the back of the head unit and attach it to a good, clean spot of metal on the vehicle chassis.


Quote:
Originally Posted by iMaTThew515 View Post
even re-wired my cd player but still nothing
how did you rewire the cd player? to ignition harness or fuse box?

Okay, as alexbuck205 said, if you have a multimeter (or worse case a test light) test both your +12v (yellow) and your ignition (red) wire on the back of the head unit. That will be the easiest way to diagnose your issue.


__________________

Quote:
Originally Posted by H22APWRD94 View Post
a friend of a friend who was banging dudes sister, but dudes sister was really a tranny.
Quote:
Originally Posted by importsusa View Post
Ha ha.....I'll run out butt naked with butter rubbed all over while I yell rape.....LOL.
  Reply With Quote
Old 11/23/2010, 11:34 PM   #9
iMaTThew515
JDM Knight
 
iMaTThew515's Avatar
 
iMaTThew515 is offline
Join Date: Nov 2009
Location: Oskumwa, IA
Posts: 799

 
Default Re: no power to head unit?

Quote:
Originally Posted by jdmb18hatch View Post
If you do happen to have a bad ground, just take your black ground wire from the back of the head unit and attach it to a good, clean spot of metal on the vehicle chassis.




how did you rewire the cd player? to ignition harness or fuse box?

Okay, as alexbuck205 said, if you have a multimeter (or worse case a test light) test both your +12v (yellow) and your ignition (red) wire on the back of the head unit. That will be the easiest way to diagnose your issue.
Re-wired to the harness, alright ill give it a try...this is frustrated the hell outta me

  Reply With Quote
Old 01/10/2011, 01:19 PM   #10
mr2boostin
JDM Soldier
 
mr2boostin is offline
Join Date: Oct 2009
Location: Ames
Posts: 139

 
Default Re: no power to head unit?

just run a wire from the positive side of your battery to your red wire on the back of your cd player ( tuck it nicely and run this threw your fire wall ) next get another wire and run this to your fuse box or ignition from your yellow wire if you want the cd player to keep its memory / your setting for bass etc. after these two steps turn the cd player on and you should be good. If the cd player doesnt turn on after this its your ground find a metal surface that is free of paint and connect the black wire to this. ( dont forget to check all fuses in car and on back of cd player )

  Reply With Quote
Old 01/10/2011, 04:50 PM   #11
iMaTThew515
JDM Knight
 
iMaTThew515's Avatar
 
iMaTThew515 is offline
Join Date: Nov 2009
Location: Oskumwa, IA
Posts: 799

 
Default Re: no power to head unit?

Quote:
Originally Posted by mr2boostin View Post
just run a wire from the positive side of your battery to your red wire on the back of your cd player ( tuck it nicely and run this threw your fire wall ) next get another wire and run this to your fuse box or ignition from your yellow wire if you want the cd player to keep its memory / your setting for bass etc. after these two steps turn the cd player on and you should be good. If the cd player doesnt turn on after this its your ground find a metal surface that is free of paint and connect the black wire to this. ( dont forget to check all fuses in car and on back of cd player )
got this taken care of months ago thanks for the advise but POST DATES there for a reason

  Reply With Quote
Old 01/13/2011, 12:33 AM   #12
whitsingleslamer
JDM Soldier
 
whitsingleslamer is offline
Join Date: Oct 2010
Location: Ottumwa, hr from dsm
Posts: 478

 
Default Re: no power to head unit?

Ya thats to me for checkin ur fuse cuz u couldnt do it lol


__________________

1998 White civic ls swapped sold
1997 ford f150 current
1998 gsr integra current
  Reply With Quote
Old 01/13/2011, 10:43 PM   #13
iMaTThew515
JDM Knight
 
iMaTThew515's Avatar
 
iMaTThew515 is offline
Join Date: Nov 2009
Location: Oskumwa, IA
Posts: 799

 
Default Re: no power to head unit?

Quote:
Originally Posted by whitsingleslamer View Post
Ya thats to me for checkin ur fuse cuz u couldnt do it lol
HEY DICK! THANKS FOR THE HELP and I checked the wrong one

  Reply With Quote
Old 06/14/2011, 08:39 PM   #14
BootLip
JDM Fan
 
BootLip is offline
Join Date: Apr 2011
Posts: 41

 
Default Re: no power to head unit?

Always check fuses under the hood as well as inside the car. Sometimes the blown fuse will be labled something that seems like it wouldn't have anything to do with the radio.

  Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 09:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.