JDMCITY.COM
Advertise with us!

Go Back   JDMCITY.COM > Manufacturer Forum > Honda/Acura Forum > Honda CRX/Civic/Del Sol

Reply
 
Old 11/15/2012, 11:22 PM   #1
2000civicsi
JDM Fan
 
2000civicsi's Avatar
 
2000civicsi is offline
Join Date: Mar 2012
Location: sioux city
Posts: 37

 
Default engine prob

So i was driving my car and then all of a sudden the motor starts cutting off like it was out of gas amd stalls (but i had half a tank still and the fuel pressure is good). I go and try to drive it again and it wont let me go past 3000 rpm on any gears (or nuetral) and revs way too high (2500 rpm) when it is idling. I checked the tps and the map sensors and they read fine on the volt meter. I also checked the timing belt and made sure its not off of tdc and thats fine. Im running out of ideas and need help cus i had my car running and now its just sitting in my garage......helppppppp

Last edited by 2000civicsi; 11/16/2012 at 12:19 AM.
  Reply With Quote
Old 11/16/2012, 12:32 AM   #2
99eclipse
JDM King
 
99eclipse's Avatar
 
99eclipse is offline
Join Date: Aug 2011
Location: Moravia Iowa
Posts: 1,129

 
Default Re: engine prob

plugs? wires?

  Reply With Quote
Old 11/16/2012, 12:45 PM   #3
KA7_Legend
gt4 coming soon
 
KA7_Legend's Avatar
 
KA7_Legend is offline
Join Date: Jul 2008
Location: your mom'$ vagina
Posts: 1,437

 
Default Re: engine prob

Are you running on stock ecu or a chipped one?

  Reply With Quote
Old 11/16/2012, 01:26 PM   #4
2000civicsi
JDM Fan
 
2000civicsi's Avatar
 
2000civicsi is offline
Join Date: Mar 2012
Location: sioux city
Posts: 37

 
Default Re: engine prob

New distributor, new plugs and yes its a stock ecu but i dont have anything like turbo in the engine

  Reply With Quote
Old 11/17/2012, 12:48 AM   #5
KA7_Legend
gt4 coming soon
 
KA7_Legend's Avatar
 
KA7_Legend is offline
Join Date: Jul 2008
Location: your mom'$ vagina
Posts: 1,437

 
Default Re: engine prob

After the new parts.... does it run better or same? Try throwing a bottle of seafoam into the gas tank and fill her up. Run the car till gas tank is almost empty. Just to clean it out

  Reply With Quote
Old 11/20/2012, 02:39 PM   #6
Dj Technick
テクニック☆スライド
 
Dj Technick's Avatar
 
Dj Technick is offline
Join Date: May 2009
Location: Des Moines, Iowa
Posts: 1,475

 
Default Re: engine prob

Need more details. Any check engine codes (I can almost guarantee you there is one)? When it hits 3k rpm what is it doing? Bouncing or simply just stalling at that rpm? During rev up is it sputtering or revving normal?


__________________


Damn that's a good lookin' pixel car ;)
  Reply With Quote
Old 11/21/2012, 03:41 AM   #7
2000civicsi
JDM Fan
 
2000civicsi's Avatar
 
2000civicsi is offline
Join Date: Mar 2012
Location: sioux city
Posts: 37

 
Default Re: engine prob

During rev up when it hits 3k rpm then it starts to bounce up and down almost like its redlining and it does spit up as well. As far as the code goes i havent checked cus theres no check engine light on but i well check it next chance i get

  Reply With Quote
Old 11/21/2012, 09:13 AM   #8
KA7_Legend
gt4 coming soon
 
KA7_Legend's Avatar
 
KA7_Legend is offline
Join Date: Jul 2008
Location: your mom'$ vagina
Posts: 1,437

 
Default Re: engine prob

Check to see if the cel bulb is still good and not burnt out

  Reply With Quote
Old 11/21/2012, 08:28 PM   #9
2000civicsi
JDM Fan
 
2000civicsi's Avatar
 
2000civicsi is offline
Join Date: Mar 2012
Location: sioux city
Posts: 37

 
Default Re: engine prob

Im not to worried about the cel bulb but i am more concerned abiut my engine but i will look into thst too tho

  Reply With Quote
Old 11/23/2012, 08:20 AM   #10
Dj Technick
テクニック☆スライド
 
Dj Technick's Avatar
 
Dj Technick is offline
Join Date: May 2009
Location: Des Moines, Iowa
Posts: 1,475

 
Default Re: engine prob

Quote:
Originally Posted by 2000civicsi View Post
Im not to worried about the cel bulb but i am more concerned abiut my engine but i will look into thst too tho
That bulb being out if it is out should be your number one list of concerns right now.

One of two things are happening, 1 your in limp mode due to there being something wrong such as bad sensors, or even an actual mechanical problem going on and your sensors reading it.

2nd possibility would require that you have launch control setup on a tuneable ecu and your speed sensor came unplugged or broke.


__________________


Damn that's a good lookin' pixel car ;)
  Reply With Quote
Old 11/27/2012, 11:44 PM   #11
2000civicsi
JDM Fan
 
2000civicsi's Avatar
 
2000civicsi is offline
Join Date: Mar 2012
Location: sioux city
Posts: 37

 
Default Re: engine prob

Wierdest thing happened today i went and started my car and it was fine??? I hadnt did anything to fix it yet but im confused now. I also drove it and it was fine too. Im puzzled cus last week it was doing all that weird stuff i said earlier

  Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 03:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.