JDMCITY.COM
Advertise with us!

Go Back   JDMCITY.COM > Manufacturer Forum > Honda/Acura Forum > Honda CRX/Civic/Del Sol

Reply
 
Old 08/25/2013, 10:44 AM   #1
hazletti
JDM Soldier
 
hazletti is offline
Join Date: Feb 2012
Posts: 114

 
Default b16 in ef spark, fuel, and cranks, but no start

hello,
I have a 91 ef hatch with an obd0 b16a2 in it. motor was in the car and running before i bought the thing. i bought them separately over time haha . when i first seen the car and motor, i did hear it run and it fired right up.

i have a pr3 ecu (given when i bought the motor)

the car has fuel, took fuel rail off and watched each injector spray fuel. has good fuel pressure(have gauge on fuel rail)

went to check compression but the dang thing wont attach to the air hose.

put new spark plugs in and checked spark. all 4 have good spark.

engine cranks and cranks and cranks.

but the motor does not start.
CEL codes are IAT (intake air temp) and the ECT (water temp sensor)

i have solid grounds from thermostat, block, fuel rail, vavle cover to the frame. new battery.

any ideas on getting this dang car to run????

the previous owner said he would help, but is always to busy to come help.

  Reply With Quote
Old 08/25/2013, 11:27 AM   #2
hazletti
JDM Soldier
 
hazletti is offline
Join Date: Feb 2012
Posts: 114

 
Default Re: b16 in ef spark, fuel, and cranks, but no start

i was going to swap an ls motor in the car so the previous owner had unpinned the wires for all the vtec components. (three wires i think)
since he has given me the wires needed, but they need plugged back into the ecu.

i need to find a pr3 pinout and repin them on the ecu.
but was told this wont prevent the car from starting, just wont engage vtec.

today im planning on pinning in wires for vtec and finishing up a few other odds and ends

Last edited by hazletti; 08/25/2013 at 11:29 AM.
  Reply With Quote
Old 08/26/2013, 11:43 AM   #3
TheMaster
JDM Soldier
 
TheMaster's Avatar
 
TheMaster is offline
Join Date: May 2013
Location: Okinawa, Japan
Posts: 268

 
Default Re: b16 in ef spark, fuel, and cranks, but no start

What injectors and what is the wiring setup for them?

Mainly looking to see if you're running a resistor box or not and if your'e running peak and hold or saturated injectors. This could possibly be the problem.

Also when you bought the car was there a different motor in it at the time? What model of EF is it?

  Reply With Quote
Old 08/26/2013, 08:49 PM   #4
hazletti
JDM Soldier
 
hazletti is offline
Join Date: Feb 2012
Posts: 114

 
Default Re: b16 in ef spark, fuel, and cranks, but no start

Quote:
Originally Posted by TheMaster View Post
What injectors and what is the wiring setup for them?

Mainly looking to see if you're running a resistor box or not and if your'e running peak and hold or saturated injectors. This could possibly be the problem.

Also when you bought the car was there a different motor in it at the time? What model of EF is it?
yes there is a resistor box....but my genius friend messed the firing order up
than i guess it was over looked.
now fires up, just got odds and ends to fix before she goes back into storage

  Reply With Quote
Old 08/27/2013, 07:16 AM   #5
TheMaster
JDM Soldier
 
TheMaster's Avatar
 
TheMaster is offline
Join Date: May 2013
Location: Okinawa, Japan
Posts: 268

 
Default Re: b16 in ef spark, fuel, and cranks, but no start

Quote:
Originally Posted by hazletti View Post
yes there is a resistor box....but my genius friend messed the firing order up
than i guess it was over looked.
now fires up, just got odds and ends to fix before she goes back into storage
Glad to hear you guys got it figured out!

  Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 01:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.